SYMPOSIUM ZORG AAN ZET

‘Haar proces- en communicatievaardigheden zijn voor mij zeer waardevol geweest.'

De opdracht

Medio 2015 start Zorg aan Zet met de voorbereidingen voor een symposium. Zorg aan Zet is een regionale arbeidsmarktorganisatie werkzaam voor ruim zestig deelnemende organisaties binnen de sector zorg en welzijn in Limburg. Het doel van dit symposium, 22 september 2015, was om een Zorgpact tot stand te brengen tussen bestuurder binnen de triple helix: Zorgorganisaties, Onderwijs en Overheid. Silvia werd gevraagd te helpen bij de voorbereidingen en het dagvoorzitterschap op zich te nemen.

Wat opdrachtgever zegt

Joep Mooren, manager Zorg aan Zet:
“In de voorbereiding van dit symposium heeft Silvia een belangrijk sturende en structurerende rol vervuld. Met name haar proces- en communicatie vaardigheden zijn voor mij zeer waardevol geweest. Vervolgens heeft zij haar rol als dagvoorzitter op een professionele wijze ingevuld door sprekers en de deelnemers aan de regiotafels zodanig te faciliteren dat de doelstellingen van het symposium bereikt zijn. Zorg aan Zet heeft met de input van het symposium een Zorgpact Limburg opgesteld en aan bewindslieden VWS en SZW kunnen presenteren. Silvia, dank voor deze bijdrage en wij zullen vast en zeker weer een beroep op jouw vaardigheden doen.”

Wat Silvia zelf zegt

'En dat gebeurde ook. Medio 2016 mocht ik als dagvoorzitter de afscheidsbijeenkomst van manager Joep Mooren en voorzitter Cock Aquarius van Zorg aan Zet begeleiden. Drie thema's stonden die middag centraal: verbinden, ontmoeten en veranderen. Een mooie dag, met fijne ontmoetingen en respect voor veranderingen. Een verbindende dag ook tussen het oude en het nieuwe. Waarin gastspreker Herman Konings de aanwezigen voorhield: "Waarom niet het initiatief nemen om over meerdere generaties heen te kijken? En je dus niet de vraag te stellen what’s next, maar what happens after what comes next?" Een dag met een gouden randje door de Koninklijke Onderscheiding die Cock Aquarius kreeg uitgereikt door de burgemeester van Leudal, de heer Verhoeven. Een hele eer om, op hun persoonlijk verzoek, het afscheid van Joep en Cock te mogen begeleiden. Twee mensen die veel voor Zorg aan Zet hebben betekend."

www.zorgaanzet.org

< terug naar de projecten