PROCESBEGELEIDING EN SAMENWERKING

De opdracht

RUD Limburg Noord zocht in 2023 een onafhankelijk voorzitter voor de begeleiding van enkele sessies met lijnmanagers en het dagelijks bestuur. Die vonden ze bij Doon Communicatie in de persoon van Silvia Heijnen. De opdracht omvatte het organiseren, voorbereiden, voorzitten van de sessies, en het vastleggen van de resultaten.

Wat de opdrachtgever zegt

Karel Joosten, directeur RUD Limburg Noord: " Silvia gaat zorgvuldig te werk. Haar voorbereiding was grondig. Soms tot het irritante aan toe, maar uiteindelijk leverde dit goede resultaten op. Ze bleef vragen stellen waarvan je je afvroeg of ze echt nodig waren, maar dit was precies wat het proces nodig had. De manier waarop ze het contact tussen de deelnemers faciliteerde, hielp ons elkaar beter te begrijpen en vertrouwen op te bouwen.

Tijdens de sessies bood ze continu ruimte voor openheid en transparantie. Silvia slaagde erin aannames weg te laten en ons gezamenlijk een koers te laten verkennen. Ze was ook flexibel en wist goed te schakelen wanneer dat nodig was om het programma aan te passen en de focus te verleggen. Ze heeft veel aandacht voor de onderstroom en achterliggende motieven. Dit heeft ons geholpen om tot inzichten te komen.

Silvia's vermogen om (strategisch) te sparren en communicatie-uitingen te redigeren was voor mij ook van waarde. Haar oog voor detail en haar vermogen om de juiste toon en stijl te bepalen, zowel intern als extern, helpt om effectieve boodschappen te communiceren. Bovendien wist ze te triggeren om tot de kern van onze boodschap te komen. Ik ben tevreden over het werk van Silvia en zou ik haar zeker aanbevelen voor soortgelijke opdrachten."

Wat Silvia zelf zegt

Altijd bijzonder om groepen te mogen begeleiden. Sessies met lijnmanagers en directeur. En 's avonds het dagelijks bestuur erbij, dat zijn oor te luister legt. Inhoudelijk de diepte in. Een groep die elkaar ook de ruimte gunt om af en toe even te schuren en vervolgens, na delen, verkennen en doorvragen, samen verder gaat. In zo’n sessies zijn energizers ook altijd waardevol: om kort en krachtig even wat extra energie te creëren, de verbeeldingskracht te vergroten, lol te hebben of gewoon even te zijn.

En hoe mooi is het, als deelnemers waar ze aan de voorkant naar uitkeken ('samenwerking', 'concrete stappen', resultaat', eensgezind-heid', gedragen stuk' en meer) ook samen werkelijkheid maken! Enkele reacties aan het einde van de tweedaagse: Verrassend. Eén duidelijke lijn. Breed gedragen. Prima opbrengst." "Spannend vooraf. Goed gevoel afrondend. Zo brengen we het samen verder. Met inbreng van iedereen." "Vertrouwen in de toekomst." "In StarWars-termen: Ik voel de kracht." “Mooi hoe jij op jouw wijze deze dag(en) vorm hebt gegeven”.

www.rudlimburgnoord.nl

 

 

< terug naar de projecten