GEMEENTE BEESEL TROTSE PARTNER DRAAKSTEKEN

“Silvia is zeer gedreven en betrokken en geeft projecten vernieuwend en verbindend vorm.”

De opdracht

De draak is in het kerkdorp Beesel overal te vinden. Maar sinds 1736 komt hij één keer in de zeven jaar echt tot leven tijdens een uniek openluchttheaterspektakel: het Draaksteken. Zo ook in 2016. 400 acteurs uit het eigen dorp brengen de spannende en meeslepende legende van Sint Joris en de draak op theatrale wijze tot leven. We zien de strijd, voelen de saamhorigheid en zijn er getuige van dat het goede overwint. Draaksteken Beesel is een uniek schouwspel en opgenomen op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed van UNESCO.

De gemeente Beesel is trotse partner van het Draaksteken en dat draagt de gemeente graag uit. Silvia Heijnen zorgt, gedurende een klein jaar, voor deze PR- en communicatie-ondersteuning. Zo is ze vanuit de gemeente o.a. contactpersoon voor de PR-commissie van de Stichting Draaksteken, zorgt ze voor de communicatieadvisering in de stuurgroep en organiseert ze samen met de Stichting Draaksteken het officiële ontvangst voor de bestuurlijke relaties op zaterdag 13 augustus 2016.

Wat de opdrachtgever zegt:

Petra Dassen, burgemeester gemeente Beesel, trotse partner van het Draaksteken:
“Silvia barst van de energie en de passie. Zij is zeer gedreven en betrokken en geeft projecten vernieuwend en verbindend vorm. We hebben in de samenwerking geconstateerd dat zij op alle punten excelleert en mensen om haar heen weet te enthousiasmeren. Daarbij verliest zij nooit het uiteindelijke doel uit het oog. Ook als de tijdsdruk toeneemt blijft zij rustig en weloverwogen keuzes maken. Onze samenwerking was uiterst plezierig en succesvol. Als opdrachtgever werden we ontzorgd en tegelijkertijd bij cruciale momenten en keuzes betrokken. Wij bevelen haar dan ook van harte aan. “

Wat Silvia zelf zegt

“Wat een happening het Draaksteken! Gewoon samen. Wat een energie en kracht in de gemeenschap. Iedereen meehelpend en denkend, ook richting en vanuit de gemeente Beesel als trotse partner. Een cadeautje om aan mee te mogen werken! Draaksteken ‎Beesel, waar een klein dorp groot in is. Saame, det duit get!”

En, zet maar alvast in je agenda: in 2023 staat Beesel weer in het teken van deze oeroude strijd tussen goed en kwaad. www.draaksteken.nl

www.beesel.nl

 

< terug naar de projecten