Coöperatie Verbindend Leiden en Groeien in leiderschap

De Coöperatie Verbindend Leiden is een samenwerkingsverband van mensen en organisaties die mensgericht verbindend leiderschap in de praktijk willen brengen en elkaar daarin willen versterken. ‘Verbindend leiden’ is volgens hen de beste manier om te komen tot een samenleving waarin iedereen ertoe doet en een bijdrage heeft.

In 2015 en 2016 organiseert de voorloper van de coöperatie, de Studiekring Verbindend Leiderschap, INSPIREx: een event waarbij verhalenvertellers kort en kracht hun persoonlijke verhaal over verbinding delen. Ze gaan concreet in op welk verschil zij proberen te maken, wat dat betekent voor de manier waarop ze in interactie zijn met anderen. Verhalen waarbij de leefwereld centraal staat. Silvia maakt deel uit van het voorbereidingsteam en is met veel plezier dagvoorzitter van dit event.

Daaraan voorafgaand begeleidt ze de Studiekring bij de aanscherping van hun gezamenlijke ambitie, het waarom en de vervolgstappen.

Leiderschapsdomeinen en Groeien in leiderschap

Frans Wilms, één van de initiatiefnemers van de Studiekring Verbindend Leiderschap Limburg. vraagt Silvia om co-lezer te zijn van zijn eerste en ook later zijn tweede boek. Respectievelijk 'Leiderschapsdomeinen' en 'Groeien in leiderschap - begin bij jezelf en doe het samen'. Tussen de twee boeken door starten ze samen, met zestien deelnemers, het leer- en verkenningsprogramma Leiderschapsdomeinen. Een mooie groep mensen bij elkaar die het gedachtegoed van leiderschapsdomeinen willen gebruiken voor hun eigen doorontwikkeling, die elkaar daarbij willen helpen en al doende willen leren. Iedereen wil het ontdekken, leren en genieten. 

Sinds begin 2021 is Silvia als coach 'Verbindend Leiderschap' verbonden aan Leiderschapsdomeinen. Daarbij voorziet ze in de persoonlijke begeleiding van deelnemers bij hun eigen leertraject in het perspectief van de opleiding.

Coöperatie Verbindend Leiden 
Leiderschapsdomeinen - Groeien in Leiderschap

 

< terug naar de initiatieven